költözés gyerekekkel

Külföldre költözés probléma mentesen

A külföldre költözések gyakran a legtöbb tervezést és korai szervezést igénylik. Ebben az útmutatóban minden fontos dologról tájékoztatjuk, amit mindenképpen meg kell tennie a külföldre költözés előtti hónapokban.

Teendők három hónappal külföldre költözés előtt

Ha külföldre költözik, munkavállalási engedélyre és vízumra van szüksége, országtól függően. Érdemes időben igényelni ezeket a dokumentumokat, mivel a feldolgozás esetenként több hetet vagy akár hónapokat is igénybe vehet.

A külföldön való mobilitás érdekében érdemes elgondolkodni egy nemzetközi jogosítvány igénylésén, vagy a jelenlegi jogosítványának szakszerű lefordítását.

Időben ellenőrizze, hogy személyes és hivatalos okmányai még érvényesek-e. Ez különösen igaz az útlevélre, amelyre a repülőtéren lesz szüksége. Ezután a már nem érvényes dokumentumokat a lehető leggyorsabban meg kell újítani.

A fontos szerződéseket legalább három hónappal a költözés előtt fel kell mondania. A gázon, vízen, villanyon és interneten kívül ide tartozik még a mobiltelefon-szerződés, a folyóirat-előfizetések, a fitneszstúdiók, egyesületek, szövetkezetek, szakszervezeti tagságok stb.

Ahhoz, hogy külföldön is fedezetet kaphasson, ellenőriznie kell, hogy biztosít-e védelmet külföldön, és szükség esetén módosítania kell a tarifát. A hitelkártya-tulajdonosoknak van szabálya a tengerentúli egészségbiztosításra, de ez csak egy bizonyos ideig – általában 3-6 hónapig – korlátozott. Ügyeljen tehát arra, hogy időben szerezzen új egészségbiztosítást külföldön.

Egy szállítmányozó vagy költöztető cég megbízása egy nagyon fontos felkészülési lépés, a költöztetési áruk szállítását hosszú távra kell megtervezni, de legalább három hónappal a költözés előtt, attól függően, hogy mikor és hová kíván költözni. Ezért közvetlenül a költöztetési szolgáltatót kell megbíznia, ha tudja, mikor és hova szeretne költözni.

kÜLFÖLDRE költöztetés

Mit kell tenni két hónappal külföldre költözés előtt?

Ahhoz, hogy külföldön fitt és egészséges maradhasson, körülbelül két hónappal a külföldre költözés előtt teljes körű orvosi kivizsgáláson kell részt vennie, mivel sok országban a bevándorlók érvényes egészségügyi bizonyítványt írnak elő.

Ha van gyermeke, akkor legalább két hónappal a költözés előtt ki kell iratni őket az iskolából vagy a jelenlegi óvodából/napköziből. Az időben történő törlés különösen fontos, ha az iskola vagy a gyermekfelügyelet térítésköteles.

Ahhoz, hogy jól tájékozott legyen, egy-két hónappal a költözés előtt tájékozódjon a célországában érvényes vámszabályokról.

Elvégzendő feladatok egy hónappal külföldre költözés előtt

Most már komolyra fordul a dolog: törölje le a regisztrációját az illetékes anyakönyvi hivatalnál a kívánt időpont megjelölésével, és így időben jelentse be külföldre költözését.

Ahhoz, hogy pénzügyileg erős legyen, ki kell igazítania és felül kell vizsgálnia bankszámláit és a kapcsolódó szerződéseit. Szükség esetén banki meghatalmazást kell adni a meghatalmazott személy számára.

Annak érdekében, hogy külföldön is megkaphassa leveleit, érdemes időben igénybe vennie a posta szolgáltatását a régi címére küldött levelek fogadásához.

A továbbítási szolgáltatás sok munkát takarít meg, mert új címéről közvetlenül értesítheti azokat a feladókat, akiknek levelét a továbbítási szolgáltatáson keresztül kapta. Természetesen az a legjobb, ha a költözés időpontjának kitűzése után értesíti családját, barátait és cégét új külföldi lakcíméről.

Kapcsolat

Pataki Trans
Cím: 2131 Göd
Pataki Barnabás: +36 70 621 5415
E-mail: patakitranskoltoztetes@gmail.com
költöztetés költöztetés
Címkék

KÖLTÖZTETÉS ÚTMUTATÓ KÖLTÖZÉSHEZ HASZNOS TIPPEK