bútorszállítás

Költöztetés elötti csomagolás


+36 70 621 5415 - patakitranskoltoztetes@gmail.com

TANÁCSOK KÖLTÖZTETÉS ELÖTTI CSOMAGOLÁSHOZ

A költöztetés sose egy egyszerű feladat. A csomagolás nem ideálisan való megtervezése, elvégzése, továbbá a nem megfelelő elővigyázatosság mellett akár háztartási és egyéb eszközei is megsérülhetnek, melyek javíttatása komoly anyagi károkat is hordozhat maga után. Emiatt pedig általában elkezdenek aggódni az emberek, hiszen nyilvánvalóan nem szeretnék hogyha bármi baja is esne féltett tárgyaiknak. Nos, stresszesen végigcsinálni egy költöztetést nem túl kellemes érzés, mivel ez nem egy 5 perces munka. Éppen ennek az elkerülése végett készült el ez a cikk a költöztetés előtti csomagolás megfelelő elvégzéséről.

Szelektáljon ki mindent, amire nincs szüksége


A költöztetésre megcélzott nap előtt legalább 4-5 héttel érdemes megkezdeni a jövőben már szükségtelen holmik kiválasztását. A szelektált dolgokat pedig érdemes több csoportba osztani, aszerint, hogy az adott dolgot eladományozná, kidobná, vagy eladni szeretné. Amit el szeretne adni, azt interneten, vagy egy garázsvásár alkalmával teheti meg, azt ami nincs rossz állapotban, de nem szeretne eladni, azt adományozza el, a maradék dolgot pedig dobja ki.

Gyűjtsön össze minden fontos eszközt és dobozt a csomagoláshoz


Dolgainak becsomagolásához különböző méretű, erős dobozokra lesz szüksége. Továbbá győződjön meg arról, hogy a dobozok, amiket használ azok minőségi anyagból készültek, hiszen egy gyenge és rossz minőségű doboz bármikor szétszakadhat, amely tárgyainak sérülését is okozhatja. A legfontosabb eszközök a csomagoláshoz az olló, buborékfólia, csomagolólap, csomagoló/szigszalag, a dobozok mejelöléséhez pedig toll.

Dobozok beszerzése


A dobozok beszerzését érdemes ingyen beszerezni, ha lehetséges hiszen ezzel is csökkenthetők a költöztetésből eredő kiadások. Most ennek apropóján mutatunk néhány helyet, ahonnan beszerezhetőek dobozok a költöztetéshez: ismerősöktől, szomszédoktól, nagykereskedőktől, élelmiszerboltokból, újrahasznosító lerakó helyekről.

Szedje össze nem használt ruháit, törölközőit


A már régi, nem használt ruhák, esetleg törölközők tökéletesen ellátják a buborékfólia feladatát, ami nem más mint, hogy védje tárgyait az esetleges sérülésektől. Ezzel a megoldással könnyen spórolhat pénzt, ezzel is kicsit olcsóbbá téve a költöztetéssel járó kiadásokat.

Vákuumzsák használata


Érdemes megfontolni költöztetés előtt egy-két vákuumzsák beszerzését, mivel egy vákuumzsákban akár egy ágynemű, vagy egy párna is elfér anélkül, hogy foglalna bármi helyet is. Azoknak tökéletes választás egy ilyen zsák beszerzése, akik esetleg attól tartanak, hogy a költöztetés ideje alatt ágyneműjük, ágynemű huzatuk, vagy párnájuk összekoszolódna.

Tárgyai beburkolása


Most, hogy az előkészületi lépéseket tisztáztuk, jöhet a költöztetés előtti csomgolás "első valós lépése". Ahhoz, hogy minden eszköze biztonságban megússza a költöztetést, érdemes mindent egyesével beburkolni megfelelő mennyiségű buborékfóliával, csomagolólappal, esetleg törölközővel, vagy ruhadarabokkal.

A dolgok elhelyezése a dobozon belül


Ez a lépés ugyancsak dolgai biztonságát segíti majd elő. Nagyon fontos, hogy a nehéz tárgyakat mindig alulra, míg a könnyebbeket felülre érdemes elhelyezni. Továbbá, ha egy dobozban marad üres hely, azt érdemes feltölteni újságpapírral, ezzel is csökkentve dolgai sérülésének a kockázatát.

Folyadékot tartalmazó üvegek csomagolása


A folyadékot tartalmazó üvegek elpakolása előtt ajánlott leszedni a kupakot, az üveg száját műanyag csomagolóval letakarni, majd vissza tekerni a kupakot. Ez a folyamat segít megakadályozni az üvegből történő folyást, ami a költöztetés során komoly kellemetlenségeket okozhat.

Tányérok, edények csomagolása


Mivel nagyon törékeny dolgokról beszélünk, ezért a költöztetés alatt bármikor megsérülhetnek nem megfelelő csomagolás mellett. Először is a tányérok számára kiszemelt doboznak bélelje ki az alját papírral. Ezután burkolja be a tányérokat egyesével az előző pontoban leírtak segítségével. Végül pedig állítva helyezze el a tányérokat.

Az egy szobába tartozó dolgokat tegye egy dobozba


Ennek a tanácsnak a megfogadása a kicsomagolást sokkal egyszerűbbé teszi, továbbá a költöztetők dolgát is megkönnyíti, hiszen így minden dobozt az ahhoz tartozó szobába tudnak tenni.

Ne pakolja túl a dobozokat


Akármilyen praktikusnak is tűnhet csurig teli pakolni egy dobozt, annak tudatában, hogy azzal majd több dobozt is megspórolhatunk, nem túl kellemes 40 kilós csomagokat cipelni. Több óráig pedig elég fárasztó nehéz csomagokat cipelni, nem beszélve arról, hogy a költöztetés egyik leg sérülésveszélyesebb része a cipekedés, mivel akár egy rossz mozdulat közben is meg húzódhatnak az ember izmai, és még sok más probléma is megeshet. Szóval mi azt ajánljuk, hogy nagyjából 20-25 kilóig pakolja meg a dobozokat, ezzel is csökkentve a költöztetés okozta fáradalmakon.

Jelölje meg a dobozokat


Elég egyszerű, mégis sokat segíthet a kicsomagolás során, mivel nem kell majd hsszú időn keresztül keresgélni, hogy mit melyik dobozban helyezett el. Emellett pedig a sérülékeny csomagokat is megjelölheti, így nem fogja elfelejteni, hogy melyik csomagra kell majd jobban ügyelni.

Tegyen félre egy dobozt a legszükségesebb dolgoknak


Ajánlatos összeállítani egy csomagot, amely tartalmaz minden létfontosságú elemet a költöztetés utáni első napra, benne piperecikkekkel, egy pár váltó ruhával, gyógyszerekkel, töltővel és a fontosabb okmányokkal.

Ellenőrizzen le minden szobát


Miután mindent alaposan becsomagolt, a költöztetés napján még ellenőrizze utoljára, hogy minden el lett e téve a csomagokba. Mikor pedig biztos már benne, hogy semmi nincs a házban, nyugodtan elhagyhatja régi otthonát, hogy megkezdhesse életének egy új szakaszát.


Rólunk írták

Kapcsolat

Pataki Trans
Cím: 2131 Göd
Pataki Barnabás: +36 70 621 5415
E-mail: patakitranskoltoztetes@gmail.com
költöztetés költöztetés
Címkék

KÖLTÖZTETÉS ELÖTTI CSOMAGOLÁS BÚTORSZÁLLÍTÁS LOMTALANÍTÁS FUVAROZÁS TEHERTAXI BUDAPEST TANÁCSOK CSOMAGOLÁSHOZ